ورم بعد از جراحی بینی + مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل

فهرست مطالب

عمل بینی پروسه ای است که در طول سال ها به منظور بهبود شکل و باز کردن راه های تنفسی بیماران به انجام می رسیده است. این جراحی نیازمند انجام مراقبت هایی است که باید پس از آن انجام پذیرد و شامل برخی عوارض جزئی نیز می شود. یکی از این عارضه ها که می تواند برای متقاضیان این پروسیجر آزاردهنده باشد ؛ ورم بعد از جراحی بینی است که نگران کننده نیست و خود بیمار نیز می تواند با انجام کارهای مفیدی در از بین بردن آن نقش داشته باشد. دکتر متین قاضی زاده جراح بینی تهران سعی داشتند در این مقاله تمامی نکاتی که یک زیباجو باید در این مورد بدانند را بیان کنند.

 

ورم بعد از جراحی بینی - دکتر قاضی زاده

 

انواع ورم بعد از جراحی بینی

در اکثریت موارد با دو نوع تورم بعد از این پروسه رو به رو خواهید شد ؛ اول ورمی است که بلافاصه رخ خواهد داد و جز واکنش های طبیعی بدن به تغییرات ایجاد شده محسوب می شود و دیگری تورم طولانی مدت است که دلیل بروز آن جمع شدن مایع اضافی در محل جراحی شده می باشد.

درد و کبودی ، مواردی هستند که به همراه ورم بینی بعد از جراحی ، بلافاصله رخ می دهند. اما هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد زیرا تمامی این مشکلات تا حداکثر دو هفته برطرف خواهند شد. در مورد تورم طولانی مدت نیز نیازی نیست اضطراب داشته باشید ؛ چون با اینکه این معضل حتی می تواند روی شکل بینی تاثیر بگذارد اما مشکل عملکردی و اساسی ایجاد نخواهد کرد.

علل بروز ورم بعد از رینوپلاستی

ورم بینی یک واکنش طبیعی بعد از جراحی و اعمال تغییرات ایجاد شده در ساختار بینی است. علت های اصلی ورم بعد از جراحی زیبایی بینی به شرح زیر است:

  • تجمع مایعات در بینی
  • تغییرات در جریان خون
  • فشار آتل یا اسپلینت بینی
  • مسائل ژنتیکی
  • اختلال در سیستم لنفاوی
  • عدم رعایت مراقبت های بعد از عمل
  • واکنش به تغییرات بافت ها و استخوان های بینی

عوامل تاثیر گذار روی ورم بعد از جراحی بینی

می توان سه عامل مهم را مقصر اصلی این موضوع دانست که در ادامه ذکر شده اند :

میزان کاری که روی بینی اعمال شده

برای بلند کردن پوست بینی و دسترسی به تمامی ساختارهای زیر آن ؛ نیاز است تا پزشک برش هایی را با اندازه های کوچک ایجاد کند. تعداد برش های استفاده شده و جوری که پوست بالا کشیده می شود همگی از مواردی هستند که روی این عارضه تاثیرگذار می باشند.

مورد دیگر ، گستردگی و ماهیت تغییراتی است که روی بینی ایجاد می شود. برای مثال فردی که انحراف شدید و یا قوز زیادی در این عضو دارد ، طبیعتا بعد از برطرف شدن آن ها ، ورم بعد از جراحی بینی به شکل شدیدتری رخ خواهد داد. علت آن هم این است که برای سازگار شدن پوست با شکل جدید دماغ به زمان بیشتری نیاز است و همین امر موجب می شود مایع بین پوست و ساختار بینی جمع شود.

میزان ضخیم بودن پوست

افرادی که ضخامت پوست آن ها بیشتر است ، ممکن است زیر پوست آن ها اسکار ایجاد شود. همین امر موجب می شود درجه ورم بینی بعد از عمل بیشتر شده و مدت بیشتری را با بیمار همراه باشد.

رژیم غذایی و سبک زندگی فرد

یکی از مواردی که باید در مراقبت های بعد از جراحی بینی به انجام رسانید ، رعایت یک رژیم بسیار سالم و سرشار از پروتئین ، مواد معدنی و فیبر می باشد. این مواد مغذی می توانند بافت های آسیب دیده را درمان کرده و تورم آن ها را در مدت زمان کوتاه تری برطرف کنند. توجه داشته باشید اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که فست فود زیادی مصرف می کنند ، با مقدار بیشتری از ورم بعد از جراحی بینی مواجه خواهید شد. زیرا این دست از غذاها نمک زیادی دارند و سدیم از دسته موادی است که تورم را تشدید می کند.

در نتیجه بیمارانی که رژیم متعادلی دارند کمتر به این عارضه دچار می شوند. شما نیز می توانید با به حداقل رساندن نمک دریافتی خود ، نوشیدن حداقل شش لیوان آب در روز ، کنار گذاشتن دخانیات و مشروبات الکلی و همچنین عدم مصرف نوشیدنی های کافئین دار می توانید از تورم بعد از رینوپلاستی بکاهید.

 

کاهش ورم بینی بعد از عمل

 

چگونه ورم بینی بعد از عمل را کاهش دهیم؟

همانطور که تا الان متوجه شدید ، ورم یکی از عارضه های این عمل است که خواه نا خواه رخ می دهد ؛ اما می توانید با انجام برخی کارها میزان آن را کم کنید. در ادامه آن ها را ذکر نموده ایم :

  • یک جراح بینی خوب در تهران متبحر و با تجربه را انتخاب کنید. پیش تر نیز ذکر شد که تکنیک انتخاب شده توسط پزشک می تواند تاثیر بسزایی در بروز ورم بعد از عمل بینی داشته باشد. زمانی که یک جراح عضو بورد تخصصی باشد ؛ یعنی دانش او به روز است و می تواند از متدهایی بهره بگیرد که باعث بروز عارضه های کمتری شوند.
  • روی ناحیه جراحی شده ، از کمپرس سرد استفاده کنید. گذاشتن یک جسم سرد روی بینی به صورت روزانه می تواند تاثیر چشم گیری روی کاهش ورم بعد از جراحی بینی داشته باشد. اما خود این کار نیز اصول دارد و در صورتی که به صورت مناسب انجام نشود ؛ موجب بروز عوارض دیگری نیز می شود. برای مثال نیاز است تا کمپرس استفاده شده را مستقیم روی این عضو نگذارید و در این زمان نیز فشاری را به آن وارد نکنید. در صورت رعایت نکردن این موارد امکان بروز مشکلاتی مثل خونریزی ، سوختگی با یخ و پاره شدن بخیه ها وجود دارد.
  • مراقب چیزهایی که می خورید و می نوشید باشید : همانطور که بارها ذکر شد ، باید در طول دوره نقاهت عمل زیبایی بینی ، میزان نمک مصرفی خود را به حداقل برسانید تا از جمع شدن مایع زیر پوست جلوگیری نمایید. علاوه بر این آب کافی بنوشید تا بدن هیدراته بماند. به یاد داشته باشید نوشیدنی های کافئین دار مثل چای و قهوه باعث کاهش آب بدن می شوند ؛ بنابراین باید در مدت زمانی که زخم ها در حال بهبود هستند آن ها را کنار بگذارید.
  • تا شش هفته فعالیت شدید انجام ندهید. انجام ورزش های شدید و حتی کارهای خانه می تواند جریان خون به صورت را افزایش دهد و موجب بیشتر شدن ورم بینی بعد از جراحی شود. همچنین اگر شغل شما نیاز به انجام فعالیت فیزیکی دارد ، بهتر است دو هفته مرخصی بگیرید.
  • از گرما دوری کنید. آفتاب گرفتن ، حمام کردن با آب داغ و قرار گرفتن در محیط هایی مثل سونا بعد از جراحی زیبایی بینی ممنوع می باشد زیرا بخار آب داغ می تواند ورم بعد از جراحی بینی را بدتر کند.
  • از مصرف قرص های رقیق کننده دوری کنید. این داروها ریسک خونریزی را افزایش می دهند و به همین جهت تورم نیز می تواند در قبال آن ها رخ دهد.
  • از عطسه و سرفه کردن تا جای ممکن پرهیز کنید. با اینکه این موارد ناخودآگاه هستند ؛ با اینحال باید تمام سعی خود را بکنید تا از هر کاری که باعث تحریک بینی و ریه ها می شود جلوگیری کنید. این موارد شامل دود سیگار ، خاک ، عطر ، گرده گل و غیره می شود.

آیا استفاده از چسب در کاهش ورم بینی تاثیر دارد؟

بله، استفاده از چسب بینی بعد از جراحی تاثیرات مثبتی اعم از جلوگیری و کاهش ورم، شکل دهی به ساختار بینی، سرعت بخشیدن در روند بهبودی، حفاظت از بافت ها و استخوان های بینی، جلوگیری از آسیب دیدگی و کشیدگی پوست را به همراه دارد. لازم به ذکر است تمامی پزشکان توصیه می کنند بعد از جراحی بنا بر میزان ورم و نوع جراحی به مدت چند هفته یا چند ماه باید از چسب استفاده نمایید که معمولا این مدت زمان استفاده از چسب بین 1 الی 3 ماه متغیر است.

ورم بعد از جراحی بینی تا چه اندازه طبیعی است؟

همانطور که ذکر شد ، نمی توان یک قانون کلی برای میزان ورم بینی بعد از عمل تعیین کرد و هر شخص بسته به کارهایی که روی بینی او انجام شده ، به شکل متفاوتی با این عارضه رو به رو خواهد شد. باد بینی در روزهای اولیه ، به خصوص روز سوم تا پنجم به بیشترین حد خود می رسد و بعد از آن فروکش می نماید. نکته مهم این است در صورتی که این ورم به جای رو به کاهش رفتن زیاد شد ؛ باید با پزشک خود تماس بگیرید و یا به مطب او مراجعه نمایید.

علت زیاد شدن ورم بینی بعد از جراحی ، می تواند بروز عفونت ، گرفتگی سینوس ها و عدم بهبود زخم ها به شکل درست باشد. در این صورت دکتر می تواند با تجویز برخی داروها و یا ماساژ دادن دماغ این معضل را تا حدی برطرف نماید.

نتیجه گیری
با توجه به مطالب بالا نتیجه می گیریم ورم بینی بعد از جراحی بینی یک عارضه طبیعی و موقتی است که به دلیل تغییرات بافتی در فرآیند جراحی رخ می‌ دهد. این ورم به سه دسته حاد و مزمن و کاذب تقسیم می‌ شود. البته لازم به ذکر است عوامل مختلفی اعم از تکنیک جراحی، نوع پوست و مراقبت‌ های پس از عمل بر میزان و مدت زمان ورم بینی تاثیرگذار است. با رعایت توصیه‌ های پزشک، استفاده از کمپرس سرد، بالا نگه داشتن سر هنگام خواب، عدم مصرف دخانیات و مشروبات الکلی، شستشو و تمیز نگه داشتن بینی و پرهیز از فعالیت‌ های شدید و پیروی از توصیه‌ های پزشک، دستیابی به نتایج مطلوب امکان‌ پذیر است.

دکتر متین قاضی زاده

دکتر متین قاضی‌ زاده ، متخصص گوش ، حلق و بینی ، دارای فلوشیپ فوق‌ تخصصی جراحی پلاستیک بینی و آندوسکوپی سینوس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ، از پزشکان برجسته در حوزه‌ی گوش و حلق و بینی به شمار می‌ رود. دکتر قاضی‌ زاده در انجام جراحی‌ های زیبایی بینی ، اصلاح مشکلات تنفسی و همچنین جراحی آندوسکوپی سینوس تخصص دارند. ایشان با بهره‌ گیری از دانش روز پزشکی و تکنیک‌ های پیشرفته ، تلاش می‌ کنند بهترین نتایج ممکن را برای بیماران خود به ارمغان آورند.

نظرات و دیدگاه‌ها
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت