آبریزش بینی بعد از عمل | از علت تا درمان

یکی از عوارض آزاردهنده عمل جراحی بینی ، آبریزش پس از اتمام پروسه است. بسیاری از بیماران در دوره نقاهت خود با آبریزش بینی بعد از عمل مواجه می شوند و به دنبال راهی برای درمان آن هستند. آبریزش بعد از جراحی بینی دلایل مختلفی دارد و می توان راه حل های متعددی را نیز برای درمان آن به انجام رساند. در این مقاله به بررسی این عارضه و تمامی نکات مربوط به آن پرداخته ایم.

 

آبریزش بینی بعد از عمل + دکتر متین قاضی زاده

 

آبریزش بینی بعد از عمل چرا رخ می‌دهد؟

آبریزش بعد از جراحی بینی ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله:

  • التهاب : بعد از عمل ، ممکن است رگ های بینی که طی عمل آسیب دیده اند باعث بروز التهاب شوند. این التهاب می‌تواند در نهایت باعث آبریزش بینی بعد از عمل شود.
  • ترشح مخاط : در فرایند بهبودی ، ممکن است بینی ترشحات بیشتری تولید کرده و این امر موجب آبریزش شود. لخته های خون موجود در بینی نیز جزئی از این ترشحات هستند.
  • تغییرات دمایی : پس از جراحی، ممکن است بینی حساسیت بیشتری نسبت به تغییرات دمایی داشته باشد.
  • عدم استفاده از داروهای ضد التهاب : در بعضی موارد، پزشک ممکن است برای کنترل التهاب و آبریزش بینی پس از عمل ، استفاده از داروهای ضد التهاب را توصیه کند، اما اگر فرد از مصرف این داروها صرف نظر کند، ممکن است آبریزش بعد از جراحی بینی شدیدتر شود.
  • فعالیت‌های فیزیکی زیاد : فعالیت‌های فیزیکی شدید پس از عمل می‌تواند باعث افزایش فشار خون و به تبع آن آبریزش بینی شود.

اگر آبریزش بینی شما بسیار شدید یا آزاردهنده است، بهتر است با بهترین دکتر بینی در تهران مشورت کنید تا علت دقیق و درمان مناسب را تعیین کنید.

درمان آبریزش بینی بعد از عمل بینی

آبریزش بینی بعد از جراحی بینی بنا به دلایل مختلفی اتفاق میفتد و نیاز به مراقبت‌ های خاص دارد. در اینجا چند روش برای کاهش و درمان آبریزش بینی بعد از جراحی بینی اشاره می نماییم:

  • قطره سدیم کلراید
  • قرص سرماخوردگی
  • قطره رینوسالتین
  • قرص آناهیل
  • مصرف مایعات
  • اسپری برمید ایپراتروپیوم
  • قرص یا اسپری آنتی هیستامین
  • شستشو بینی با آب نمک یا سرم
  • اجتناب از عوامل محرک اعم از آلودگی، دود سیگار
  • اجتناب از مصرف غذاهای داغ و رعایت برنامه غذایی سالم
  • استفاده از دستگاه مرطوب کننده در خانه جهت جلوگیری خشکی بینی
  • استفاده از اسپری های موضعی و نمکی یا اسپری های بینی کورتیکواستروئیدی

اقدامات لازم جهت کاهش آبریزش بینی بعد از رینوپلاستی

آبریزش بینی بعد از عمل می‌تواند به علت عوامل مختلفی از جمله التهاب، تحریک مخاط بینی یا تغییرات ساختاری ناشی از جراحی باشد. برای درمان این مشکل می‌توان از روش‌های زیر استفاده کرد:

شستشوی بینی با محلول نمکی

استفاده از محلول نمکی یا سالین برای شستشوی بینی می‌تواند به تخلیه ترشحات کمک کند و التهاب را کاهش دهد. این محلول‌ها به راحتی در داروخانه‌ها قابل دسترس هستند.

استفاده از اسپری‌های بینی استروئیدی

اسپری‌های بینی حاوی استروئید می‌توانند به کاهش التهاب و تحریک مخاط بینی کمک کنند. البته باید تحت نظر پزشک استفاده شوند.

مرطوب‌سازی هوا  

استفاده از دستگاه‌های مرطوب‌کننده هوا می‌تواند به مرطوب نگه داشتن مخاط بینی کمک کند و آبریزش بینی بعد از عمل را کاهش دهد.

مصرف مایعات زیاد

نوشیدن مقدار زیادی آب و مایعات گرم می‌تواند به مرطوب نگه داشتن مخاط بینی و کاهش ترشحات کمک کند.

اجتناب از مواد محرک

دوری از دود سیگار، گرد و غبار و سایر مواد محرک می‌تواند به کاهش تحریک مخاط بینی کمک کند.

استراحت کافی و مراقبت از خود

بدن به زمان نیاز دارد تا بعد از جراحی بهبود یابد. استراحت کافی و تغذیه مناسب می‌تواند به تسریع فرآیند بهبود کمک کند.

مشاوره با پزشک

در صورتی که آبریزش بینی بعد از چند هفته بهبود نیافت یا شدت پیدا کرد، بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنید. پزشک ممکن است داروهای خاصی تجویز کند یا روش‌های درمانی دیگری پیشنهاد دهد.

رعایت این نکات می‌تواند به کاهش آبریزش بینی بعد از جراحی کمک کند و فرآیند بهبود را تسریع نماید.

ترشحات بعد از عمل بینی تا کی ادامه دارد؟

آبریزش بینی پس از جراحی ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد و مدت زمان آن می‌تواند متفاوت باشد. به طور معمول، آبریزش پس از جراحی بینی ممکن است تا چند هفته ادامه داشته باشد. در اینجا به برخی از عواملی که می‌تواند بر مدت زمان آبریزش بینی تاثیر بگذارد اشاره می‌کنیم:

  • نوع جراحی : نوع جراحی انجام شده (عمل زیبایی، جراحی سینوس، سپتوپلاستی و غیره) تاثیر زیادی بر مدت زمان آبریزش دارد.
  • میزان تورم و التهاب : تورم و التهاب پس از جراحی ممکن است باعث آبریزش بینی شود. معمولاً این وضعیت پس از کاهش تورم بهبود می‌یابد.
  • واکنش بدن به جراحی : هر بدنی به گونه‌ای متفاوت به جراحی واکنش نشان می‌دهد. برخی افراد ممکن است زودتر از دیگران بهبود یابند.

به طور کلی، اگر آبریزش بینی بعد از عمل بیش از چند هفته ادامه داشت ، به صورت یکطرفه و شفاف بود یا همراه با علائم دیگری مانند تب، درد شدید یا عفونت بود، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا از وضعیت سلامت خود اطمینان حاصل کنید.

تأثیر مصرف قرص سیتریزین در درمان آبریزش بینی بعد از عمل

قرص سیتریزین یک داروی ضدحساسیت است که معمولاً برای کنترل علائم حساسیتی مانند رینیت آلرژیک (آبریزش بینی ناشی از حساسیت)، آلرژی‌های مزمن و آبریزش ناشی از عفونت‌های ناحیه بینی و سایر شرایطی که با آبریزش بینی همراه هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با این مکانیزم، علائمی مانند خارش، آبریزش و التهاب را کاهش می‌دهد.

میزان بهبود علائم آبریزش بینی با استفاده از سیتریزین ممکن است بسته به شدت حساسیت و واکنش هر فرد متفاوت باشد. به طور کلی، سیتریزین به عنوان یک درمان مؤثر برای کاهش آبریزش بینی بعد از عمل در افرادی که از حساسیت و آلرژی‌های مرتبط با آن رنج می‌برند، توصیه می‌شود.

آیا آبریزش بینی بعد از جراحی بینی یک عارضه خطرناک است؟

آبریزش بینی بعد از جراحی بینی در برخی موارد یک عارضه موقتی و غیر خطرناک بوده ولی این عارضه نشانه‌ التهاب یا واکنش بدن نسبت به جراحی می باشد. در اکثر مواقع آبریزش بینی به مرور زمان کاهش یافته و بهبودی کامل حاصل می‌ شود.
البته لازم به ذکر است در صورتی که آبریزش بینی شدید یا همراه با علائم دیگری مانند تب ، درد شدید یا خونریزی غیرطبیعی همراه بود بهتر است به پزشک معالج خود اطلاع دهید.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب ذکر شده در بالا نتیجه می گیریم آبریزش بینی بعد از جراحی بینی بنا به دلایل مختلفی از جمله التهاب ، عفونت ، آلرژی ، تحریک غشاهای مخاطی ، مراقبت های بعد از جراحی یا آسیب به بافت های بینی رخ دهد. لازم به ذکر است این وضعیت موقتی بوده و با رعایت مراقبت‌ های لازم و پیگیری توصیه‌ های پزشک بعد از گذشت چند هفته بهبود می‌ یابد. با این حال اگر آبریزش بینی شدید ، طولانی‌ مدت یا همراه با علائم نگران‌ کننده‌ ای مانند تب، سردرد شدید ، خونریزی غیرطبیعی بود یا در صورت عدم درمان آبریزش بینی یک طرفه حتما به پزشک خود مراجعه نمایید.

تخلیه ترشحات بینی بعد از عمل

برای تخلیه این ترشحات اصلاً نباید فین کنید زیرا باعث ایجاد عوارض دیگر در ناحیه بینی می شود. بنابراین توصیه می شود برای تخلیه این ترشحات از سرم های نمکی استفاده کنرده و فضای داخل بینی را شستشو دهید.  

دکتر متین قاضی زاده

دکتر متین قاضی‌ زاده ، متخصص گوش ، حلق و بینی ، دارای فلوشیپ فوق‌ تخصصی جراحی پلاستیک بینی و آندوسکوپی سینوس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ، از پزشکان برجسته در حوزه‌ی گوش و حلق و بینی به شمار می‌ رود. دکتر قاضی‌ زاده در انجام جراحی‌ های زیبایی بینی ، اصلاح مشکلات تنفسی و همچنین جراحی آندوسکوپی سینوس تخصص دارند. ایشان با بهره‌ گیری از دانش روز پزشکی و تکنیک‌ های پیشرفته ، تلاش می‌ کنند بهترین نتایج ممکن را برای بیماران خود به ارمغان آورند.

نظرات و دیدگاه‌ها
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت