راه های موثر کاهش درد جراحی بینی

پروسه عمل بینی می تواند هم هیجان انگیز و هم استرس آور باشد. یکی از عارضه هایی که نگرانی زیادی را در بیماران ایجاد می کند ، درد بعد از عمل می باشد و می تواند دوره ریکاوری را با ناراحتی زیادی همراه سازد. در این مقاله ، راه هایی را برای کاهش درد جراحی بینی بیان کرده ایم که می توانید با انجام آن ها دوره نقاهت را برای خود آسان تر کنید. مصرف برخی داروها ، مراقبت از زخم ها ، استراحت و غیره همگی از کارهایی می باشند که می توانید انجام دهید. اما برای اطلاع از این اقدامات به صورت کامل ، با دکتر متین قاضی زاده جراح بینی تهران همراه باشید و این مقاله را از دست ندهید.

 

کاهش درد جراحی بینی - دکتر متین قاضی زاده

 

ریکاوری عمل

احساس ناراحتی بعد از پروسه کاملا پیش بینی شده است و بعد از مدتی از بین می رود. برای مثال حس فشار در سینوس ها ، گلو درد و حس سوزش در محل برش ها از این موارد می باشند. بیمار باید اکثر وقت خود در دوره نقاهت را به استراحت بگذراند و اقداماتی را جهت کاهش درد جراحی بینی انجام دهد. در مراحل ابتدایی این دوره است که تورم بیشتر از هر زمانی دیده می شود.

ممکن است دوره بهبودی که شامل بازگشت بدن به حالت اولیه خود نیز می شود ، کمی بیشتر از چیزی که انتظار داشتید طول بکشد. بهبود با کاهش تورم و کبودی آغاز می شود و تا چند هفته بعد از فرآیند به طول می انجامد. در طول این زمان باید انتظار داشته باشید که شکل بینی تغییرات جزئی داشته باشد. حتی امکان دارد با گرفتگی بینی و کاهش حس بویایی نیز مواجه شوید. نکته کلیدی این است که باید در این دوره صبور باشید ، زیرا نتیجه نهایی فوری حاصل نمی شود.

ورزش کردن حین این دوره توصیه نمی شود ؛ زیرا می تواند اثر منفی روی نتیجه داشته باشد و درد را زیاد کند ؛ این موضوع در مغایرت با اقداماتی است که در جهت کاهش درد جراحی بینی انجام می دهیم. به بدن خود اجازه دهید دوران ریکاوری را طی کند و با رعایت دستورات جراح بینی ، به یک نتیجه رضایت بخش برسید.

نکات طلایی کاهش درد عمل بینی

بروز درد ، تورم و کبودی بعد از این فرآیند کاملا طبیعی است و بخشی از دوره درمان می باشد. به همین خاطر دانستن نکاتی که در مدیریت آن ها نقش دارد کمک شایانی به شما خواهد کرد. در ادامه تمامی این نکات را ذکر کرده ایم.

  • به یاد داشته باشید ، درد موقتی است

یکی از مهم ترین چیزهایی که باید به یاد داشته باشید این است که این حس ناراحتی باید به تدریج رو به بهتر شدن رود. اگر حس کردید درد شما شدید است و یا رو به بدتر شدن می رود با پزشک خود تماس بگیرید. با اینکه میزان تحمل درد در افراد مختلف با یکدیگر فرق دارد ، اما اکثرا گزارش داده اند که این درد خیلی شدید نیست.

  • از کمپرس سرد استفاده کنید

گذاشتن کمپرس سرد در اطراف بینی می تواند تورم را به حداقل برساند ؛ این موضوع تاثیر مستقیم روی کاهش درد جراحی بینی خواهد داشت. توجه داشته باشید حین استفاده از این کمپرس دقت کافی به خرج داده و آن  را مستقیم روی بینی نگذارید ؛ زیرا این عضو در روزهای اول بعد از عمل حساس است و هنوز به استحکام کافی نرسیده است. به بیماران توصیه می شود تا در چند روز ابتدایی حین استراحت سر خود را بالاتر از بدن قرار دهند تا از شدت تورم کاسته شود.

  • مسکن بخورید

به احتمال زیاد جراح داروهایی را تجویز خواهد کرد که منجر به کاهش درد جراحی بینی شوند. همچنین قرص های آنتی بیوتیک نیز برای جلوگیری از عفونت تجویز خواهند شد. این موضوع به شدت عوارضی بستگی دارد که متقاضی با آن ها مواجه خواهد شد ؛ در برخی موارد نیازی به تجویز داروهای مسکن نیست. به یاد داشته باشید داروهایی که منجر به رقیق شدن خون می شوند را مصرف نکنید ، زیرا این دست از داروها می توانند تاثیر منفی روی ریکاوری داشته باشند.

  • تغییر در رژیم غذایی

پیروی از یک رژیم سالم غذایی نه تنها به بهبود زخم ها کمک می کند ، بلکه تاثیر شایانی نیز در کاهش درد جراحی بینی خواهد داشت. غذاهایی که سرشار از ویتامین ها به خصوص ویتامین K هستند به کاهش تورم کمک می کنند. در طول دوره نقاهت از مصرف غذاهای فرآوری شده و پر نمک خودداری کنید تا تورم کاهش یابد. به یاد داشته باشید که آب کافی نوشیده و بدن را هیدراته نگه دارید.

  • استراحت کافی داشته باشید

قدرت استراحت کردن را دست کم نگیرید. خستگی زیاد می تواند درد را بیشتر کرده و در روند بهبودی اختلال ایجاد کند. اطمینان حاصل کنید که محیط اطراف شما آرامبخش و بی سر و صداست. همچنین از انجام فعالیت های شدید مثل دویدن و بلند کردن اجسام سنگین نیز بپرهیزید.

اما در صورتی که ورزش کردن بر اساس دستور پزشک انجام شود ، می تواند بخشی از پروسه ریکاوری باشد و به بهبود و کاهش درد جراحی بینی کمک کند. برای اینکه بدانید کدام ورزش ها در این دوره مجاز می باشند ، از پزشک خود مشورت بگیرید.

سخن آخر

عمل زیبایی بینی ، پروسه ای پیچیده است که می تواند تاثیر بسزایی در اعتماد به نفس افراد داشته و ظاهر آن ها را بهتر نماید. با وجود پیچیده بودن خود این عمل ، دوره نقاهت آن با رعایت برخی نکات می تواند راحت و بدون استرس باشد. رعایت رژیم خاص ، نحوه فعالیت ، شیوه مراقبت از زخم ها و غیره همگی از مراقبت های بعد از عمل بینی می باشند که همگی توسط جراح بیان خواهند شد. اما یکی از عوارض این پروسیجر که می تواند ناراحتی زیادی را به وجود آورد درد می باشد که خوشبختانه راه های زیادی برای کم کردن آن وجود دارد. در این مقاله ، از راه های کاهش درد جراحی بینی مطلع شدید که با رعایت آن ها می توانید یک دوره نقاهت آسان و بی دردسر را برای خود فراهم سازید.

دکتر متین قاضی زاده

دکتر متین قاضی‌ زاده ، متخصص گوش ، حلق و بینی ، دارای فلوشیپ فوق‌ تخصصی جراحی پلاستیک بینی و آندوسکوپی سینوس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ، از پزشکان برجسته در حوزه‌ی گوش و حلق و بینی به شمار می‌ رود. دکتر قاضی‌ زاده در انجام جراحی‌ های زیبایی بینی ، اصلاح مشکلات تنفسی و همچنین جراحی آندوسکوپی سینوس تخصص دارند. ایشان با بهره‌ گیری از دانش روز پزشکی و تکنیک‌ های پیشرفته ، تلاش می‌ کنند بهترین نتایج ممکن را برای بیماران خود به ارمغان آورند.

نظرات و دیدگاه‌ها
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ندا

خانم دکتر می خواستم ببینم در صورتی که نخوایم از برخی دارو ها تا حد امکان که شیمیایی هستن استفاده کنیم ، آیا جایگزین گیاهی هم وجود داره که درد رو بهش باهاش کاهش داد و ضرر نداشته باشه یا ممکنه خودمون مواردی رو از پزشک بپرسیم تا تایید بده ؟

drghazizadeh7

بینی عمل شده تا سه ماه اول با ضربه هایی که خیلی شدید هم نباشه ممکنه تغییراتی بکنه
بهتره به پزشکشون مراجعه کنند

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت