عمدتا بیشتر افرادی که عمل بینی انجام داده اند ، دچار عوارض بعد از جراحی می شوند. یکی از این عوارض ، خارش است که ممکن است تا چند روز ادامه داشته باشد. اما باید در نظر داشته باشید که این موضوع ، کاملا طبیعی می باشد و امری نگران کننده نیست. در ادامه به برخی از بارزترین علت خارش بعد از جراحی بینی اشاره می کنیم و راه های کاهش و درمان آن را ذکر می کنیم.
انواع خارش بعد از جراحی بینی
خارش در بینی به چند شکل اتفاق می افتد. انواع خارش بعد از عمل بینی که ممکن است برای شما پیش بیاید عبارتند از:
خارش به دلیل جای بخیه
بخیه هایی که بعد از جراحی برای بینی اعمال می شوند ، به دلیل این که به ساختار و بافت بینی فشار وارد می کنند ، ممکن است دچار التهاب یا خارش در بینی شوند. این مورد زمانی اتفاق می افتد که ناحیه بخیه در حال بهبودی است.
این خارش ها برای طولانی مدت طول نمی کشند و خیلی زود برطرف می شوند. اما باید دقت داشت که نباید آنها را دستکاری کرد و به آنها فشار آورد.
خارش به دلیل چسب بینی
شایع ترین علت خارش بعد از جراحی بینی ، چسب بینی است. افرادی که به دلیل چسب بینی دچار خارش می شوند ، اصولا به دلیل حساسیت آنها به نوع چسب است. از این رو بهتر است تا حد امکان چسب را به صورت صحیح زده و از چسب هایی با کیفیت بالا استفاده کنید.
خارش پره های بینی
زمانی که تعریق در ناحیه بینی و پره های آن زیاد شود ، ممکن است دچار خارش شوید. این عارضه عمدتا در افرادی که جراحی بینی گوشتی انجام داده اند ، بیشتر به چشم می خورد. برای رفع این مشکل ، می توانید حداکثر یک روز بینی خود را با آب شستشو دهید.
خارش به دلیل گچ بینی
زمانی که اسپلینت همچنان بر روی بینی شما قرار دارد ، ممکن است دچار خارش شوید. این موضوع به دلیل تعریق ، حساسیت یا جوش اتفاق می افتد. به همین منظور کاملا طبیعی است و موضوعی نگران کننده نمی باشد و پس از برداشتن گچ بینی ، برطرف می شود.
دقت داشته باشید که به هیچ عنوان سعی نکنید با استفاده از اجسام سخت ، خارش بینی را از بین ببرید. زیرا این کار می تواند منجر به زخم شدن یا آسیب دیدن بینی شما شود.
خارش به دلیل جای جوش
اگر جنس پوست شما چرب باشد ، دائما مستعد جوش است. به همین دلیل ممکن است دائما با جوش های داخلی و یا خارجی مواجه شوید. زمانی که بینی خود را عمل می کنید ، این اتفاق همچنان ادامه دارد. پس می تواند یکی از دلایلی باشد که بینی دچار خارش بعد از عمل می شود. برای این که این اتفاق رخ دهد ، بهتر است از رژیم غذایی سالم استفاده کنید تا پوست شما تحریک نشده و جوش نزنید.
رایج ترین علت خارش بعد از جراحی بینی
مهمترین و رایج ترین دلایلی که می توانند در خارش بینی بعد از عمل موثر باشند شامل موارد زیر هستند:
- رینیت آلرژی
- آلرژی فصلی
- آلرژی غذایی
- سرماخوردگی
- خشکی هوا
- بیماری های پوستی
- پوست چرب
- بیماری های زمینه ای
- برخی عطرها و رایحه ها
- مواد شوینده و شیمیایی
- مصرف برخی داروها
چقدر طول می کشد تا خارش بعد از جراحی از بین برود؟
در حالت کلی ، خارش های بینی بعد از جراحی ، ماندگار نخواهد بود و خیلی سریع برطرف می شود. در صورتی که مراقبت های لازم را در این جهت انجام دهید ، این عارضه زودتر بهبود پیدا می کند.
باید توجه داشت که بسته به نوع خارش ، علت خارش و سیستم بدنی فرد ، این مدت زمان متفاوت خواهد بود. اما به طور میانگین ، بین 4-2 هفته به طور کامل برطرف شده و از بین می رود.
چه عواملی خارش بعد از جراحی بینی را تشدید می کند؟
عوامل متعددی ممکن است در تشدید عارضه خارش بعد از عمل بینی موثر باشند. برخی از بارزترین آنها عبارتند از:
- زمانی که بهداشت فردی خود را رعایت نکنید.
- هنگام شستشوی صورت ، از آب آلوده استفاده کنید.
- غذاهایی با طبع گرم ، تند یا شور مصرف کنید.
- ملحفه بالش یا رخت خواب شما تمیز نباشد.
- بیماری های زمینه ای یا حساسیت داشته باشید.
- از داروها و پمادهایی استفاده کنید که پزشک تجویز نکرده است.
همانطور که پیش تر گفتیم ، علت خارش بعد از جراحی بینی متعدد است. اما تمام مواردی که در مطلب فوق ذکر شد، همگی در تشدید خارش های بعد از عمل بینی موثر هستند و ممکن است در صورت عدم رعایت آنها ، برای رفع خارش بینی خود ، نیاز به مراجعه به بهترین جراح بینی پیدا کنید.
راه های درمان خارش بعد از جراحی بینی
در ادامه به برخی از راه های درمان و روش های پیشگیری از خارش های بینی بعد از جراحی اشاره می شود.
- مراجعه به پزشک برای ارزیابی نوع پوست و حساسیت ها ( در صورت وجود حساسیت ، پزشک آنتی هیستامین تجویز می کند)
- خودداری از مصرف الکل
- دستکاری نکردن ناحیه جراحی شده
- استفاده از یخ یا کمپرس سرد
- مرطوب نگه داشتن محیط و پوست بینی
- شستشوی بینی ( 1 بار در روز)
- استفاده از اسپری بینی (با تجویز پزشک)
- دوری از محرک های خارش مانند موی خانگی ، گیاهان ، گردوخاک و غیره
- عدم استفاده از پماد یا کرم های ضد خارش و غیره