جراحی آندوسکوپی سینوس + هزینه

جراحی اندوسکوپی سینوس یکی از بهترین راه ها برای درمان بیماری سینوزیت می باشد. این عارضه زمانی رخ می دهد که سینوس ها و مخاط بینی ، به صورت مزمن دچار عفونت و التهاب شده باشند. برای تشخیص و درمان این بیماری ، نیاز است تا فرد با مراجعه به یک متخصص گوش و حلق و بینی تحت معاینه قرار گیرد. این فرد از طریق ابزاری به نام اندوسکوپ که یک لوله بلند به همراه دوربین است ، حفره های بینی را مورد بررسی قرار می دهد. از این راه ، هیچ برشی در صورت و بینی ایجاد نخواهد شد ؛ همچنین تحقیقات نشان داده اند که در حدود 80 تا 90 درصد بیماران با بهره گرفتن از این رویکرد درمانی مشکل خود را رفع کرده اند. دکتر متین قاضی زاده ، متخصص گوش و حلق و بینی تهران هر آنچه که باید در مورد این عمل ، اقدامات قبل و بعد از آن و همچنین عوارض آن بدانید را در این مقاله جمع آوری کرده اند.

جراحی آندوسکوپی سینوس - دکتر قاضی زاده

سینوزیت چیست؟

سینوس ها در جلوی صورت قرار دارند و فضاهایی هستند که با هوا پر شده اند. این حفره ها بین دو چشم و بالای فک فوقانی قرار داشته و به کناره های بینی متصل هستند. سینوزیت ، التهاب غشا مخاطی است که در امتداد سینوس ها قرار دارد. از علائم آن می توان به درد ، گرفتگی بینی ، خروج ترشحات ، کاهش حس بویایی و احساس خلط در انتهای بینی یا گلو اشاره کرد و برای درمان آن نیاز به درمان دارویی و در بعضی موارد انجام جراحی آندوسکوپی سینوس در شهر تهران است.

غشائی که در این ناحیه قرار گرفته ، مخاطی را ترشح می کند که وظیفه آن تمیز ، گرم و مرطوب نگه داشتن هوای تنفس شده توسط فرد است. در صورتی که مسیر بین بینی و سینوس مسدود شود ؛ این مخاط در این مکان گیر افتاده و عفونی می گردد.

این امر موجب می شود این غشا ملتهب و متورم شود. در نتیجه این امر بافت اضافی در سینوس و بینی تشکیل خواهد شد که پولیپ نام دارند و معمولا باعث شدیدتر شدن علائم می گردند.

توضیحات دکتر قاضی زاده در مورد سینوزیت

جراحی آندوسکوپی سینوس چیست؟

این عمل ، یک پروسه کم تهاجمی است که برای درمان بیماری های جدی مربوط به سینوس به انجام می رسد. همانطور که ذکر شد یک لوله نازک و منعطف که یک دوربین و چراغ به آن متصل است. در این فرآیند هیچ گونه برشی ایجاد نمی گردد ، زیرا تمام پروسه از طریق سوراخ های بینی به انجام خواهد رسید.

چه کسانی به عمل آندوسکوپی سینوس نیاز دارند؟

آن دسته از افرادی که با نشانه هایی مثل مسدود شدن بینی ، درد ، خارج شدن ترشحات ، مشکل تنفسی ، آنوسمیا (از دست دادن حس بویایی) مواجه شده اند اغلب به جراحی اندوسکوپی سینوس نیازمند خواهند بود. در ادامه مواردی که منجر به بروز این علامت ها می شوند را ذکر کرده ایم :

  • سینوزیت
  • پولیپ بینی
  • مسدود شدن کامل یا جزئی سوراخ های بینی
  • وجود تومور در بینی یا سینوس

هدف این فرآیند این است تا شدت التهاب سینوس ، علائم بیماری سینوزیت ، ترشحات خارج شده ، جریان هوا و حس بویایی بهبود پیدا کنند و همچنین فرد قادر به شستشوی حفره های سینوس باشد. از این راه می توان این حفره ها را تمیز کرد و دارو را به آن ها رساند.

جهت رزرو وقت مشاوره از دکتر قاضی زاده فرم تماس زیر ا پر کنید:

مزایای جراحی آندوسکوپی سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس (FESS) مزایای متعددی دارد که شامل موارد زیر می‌ شود:

  • حداقل تهاجم: بدون برش‌ های بزرگ خارجی و از طریق بینی انجام می‌ شود.
  • بهبودی خیلی سریع: دوره نقاهت کوتاه‌ تر و بازگشت سریع‌ تر به فعالیت‌ های روزمره.
  • کاهش درد و خونریزی: نسبت به روش‌ های سنتی ، خونریزی و درد کمتری دارد.
  • بهبود تنفس: به رفع انسدادهای سینوسی کمک کرده و بهبود تنفس و کیفیت زندگی را افزایش می‌ دهد.
  • کاهش عفونت‌ ها: با باز کردن مجاری سینوسی ، احتمال بروز عفونت‌ های سینوسی را کاهش می‌ دهد.
  • دقت بالا: با استفاده از آندوسکوپ ، جراح دید دقیق‌ تری به ناحیه دارد که باعث دقت بالاتر در جراحی می‌ شود.
  • عدم آسیب به بافت‌ های اطراف: بافت‌ های سالم اطراف کمترین آسیب را می‌ بینند.

این مزایا باعث شده که جراحی آندوسکوپی سینوس به یکی از روش‌ های محبوب در درمان بیماری‌ های سینوسی تبدیل شود.

فیلم عمل آندوسکوپی سینوس توسط دکتر قاضی زاده

آماده شدن برای جراحی آندوسکوپی سینوس در تهران

از آنجایی که در عمل اندوسکوپی سینوس از بیهوشی عمومی بهره گرفته خواهد شد ، از شما درخواست می شود که به مدت هشت ساعت پیش از پروسه چیزی نخورید و ننوشید. جراح بینی در مورد تمام نکاتی که باید جهت آماده شدن آن ها رعایت کنید شما را مطلع خواهند کرد ؛ اما در ادامه مطلب موارد کلی در این باره ذکر شده اند.

بایدها

داروهای تجویز شده باید قبل و بعد از جراحی درست طبق دستور مصرف شوند تا التهاب کم شده و از بروز عوارضی مثل عفونت جلوگیری گردد.

معاینه فیزیکی قبل از عمل باید به انجام برسد. این رویکرد توسط پزشک به انجام خواهد رسید تا اطمینان حاصل شود که بیمار اجازه انجام جراحی آندوسکوپی سینوس را دارد. همچنین ممکن است تست های دیگری مثل آزمایش خون نیز تجویز گردد.

در اکثر موارد ضروری است تا بیمار برای مدتی از مصرف دخانیات و سیگار دست بکشد. این اقدام باید از سه تا چهار هفته قبل از انجام پروسیجر آغاز شده و تا یک ماه بعد از عمل اندوسکوپی سینوس نیز ادامه یابد. نیکوتین ، ماده ای است که در دخانیات وجود دارد و موجب کند شدن روند بهبودی می شود. همچنین با مصرف این ماده ، ریسک بروز بافت اسکار نیز تا حد قابل توجهی بالا می رود.

اقدام بعدی ، تهیه داروهای بدون نسخه می باشد. تهیه کردن داروهایی که در ادامه نام برده ایم می توانند در ریکاوری عمل اندوسکوپی سینوس کمک بسیاری به بیمار نمایند :

  • اسپری بینی که می توان بعد از اتمام فرآیند هر سه تا چهار ساعت یک بار از آن استفاده نمود. این اسپری به مرطوب نگه داشتن بینی کمک می کند
  • در صورتی که بعد از عمل با خونریزی مداوم مواجه شدید ، باید از اسپری ضد احتقان بینی همراه با اکسی متازولین استفاده نمایید.

نبایدها

همانطور که مصرف داروهای تجویز شده اهمیت داشت ، بیمار باید برخی داروها و مکمل ها را نیز کنار بگذارد. دلیل آن ، پایین آوردن احتمال خونریزی بعد از جراحی اندوسکوپی سینوس و همچنین عدم مختل شدن روند بیهوشی می باشد. موارد ذکر شده باید دو هفته قبل از عمل متوقف شوند :

  • آسپرین و داروهای ضدالتهاب مثل ایبوپروفن و ناپروکسن
  • روغن ماهی ، ویتامین E و داروهای گیاهی مثل جنسینگ
  • داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین

در طول جراحی اندوسکوپی سینوس چه اتفاقی رخ می دهد؟

این رویکرد عموما تحت بیهوشی عمومی صورت خواهد گرفت ، به این معنی که بیمار در طول آن خواب خواهد بود. این پروسه به صورت سرپایی به انجام می رسد ، یعنی فرد می تواند بعد از به هوش آمدن به خانه برود. مراحل این عمل را در ادامه توضیح داده ایم :

جراح یک اندوسکوپ را به داخل حفره بینی وارد می کند تا بافت های سینوس را بزرگ نمایی کند. از این راه ، می توان دید بهتری به این ناحیه داشت

بعد از کشف مشکل ، پزشک از ابزار مخصوص در کنار اندوسکوپ استفاده کرده و با دقت هر گونه انسداد در این ناحیه را برطرف می نماید. تورم غشا مخاطی ، وجود پولیپ و بافت اسکار از دلایل مسدود شدن سینوس می باشند.

در صورتی که انحراف سپتوم باعث بروز مشکلات تنفسی شده باشد ؛ امکان صاف کردن آن توسط ابزار مخصوص و کاهش اندازه توربین ها وجود دارد. سپتوم دیواره میانی دو سوراخ بینی و توربین ، ساختارهای استخوانی داخل سینوس می باشند.

در جراحی اندوسکوپی سینوس در تهران ، اغلب نیازی به استفاده از تامپون و پانسمان نمی باشد. بعد از عمل نیز چند ساعت را در اتاق ریکاوری خواهید بود تا به صورت کامل به هوش آیید.

مراقبت های بعد از عمل اندوسکوپی سینوس

پزشک شما برای رفع درد و ناراحتی و همچنین تمیز نگه داشتن سینوس ها توصیه هایی را در اختیارتان قرار خواهد داد. ممکن است موارد زیر جز این توصیه ها باشند :

  • اسپری سالین : این اسپری را می توان هر دو تا سه ساعت بعد از پروسه استفاده کرد تا احساس ناراحتی در بینی کاهش یابد. این اسپری نیازی به نسخه ندارد و می توان آن را از داروخانه تهیه کرد.
  • شستشو سینوس : روز بعد از جراحی اندوسکوپی سینوس در تهران ، باید با استفاده از ابزار مخصوص شستشو سینوس های خود را شستشو دهید. برای رسیدن به بهترین نتیجه باید روزانه حداقل دو بار این ناحیه را تمیز کنید. در صورتی که قبلا این کار را انجام نداده باشید ، ممکن است با کمی احساس ناراحتی مواجه گردید ؛ اما جای نگرانی نیست زیرا به زودی به آن عادت خواهید کرد. این اقدام کمک می کند تا هرگونه مخاط باقی مانده در سینوس بعد از جراحی بیرون آید.

بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس چه بخوریم؟

بعد از جراحی آندوسکوپی سینوس ، تغذیه مناسب می‌ تواند به بهبودی سریع‌ تر کمک کند. پیشنهاد می‌ شود از غذاهای نرم و سبک مانند سوپ ، ماست ، پوره سیب‌ زمینی و سبزیجات پخته شده استفاده شود. همچنین ، مصرف مایعات فراوان مانند آب ، چای و آب‌ میوه‌های طبیعی برای حفظ هیدراتاسیون بدن ضروری است. از خوردن غذاهای تند ، اسیدی و داغ خودداری کنید ، زیرا ممکن است باعث تحریک و ناراحتی شوند. رعایت این نکات غذایی به کاهش التهاب و تسریع فرآیند بهبودی کمک می‌ کند.

ریکاوری جراحی اندوسکوپی سینوس

ممکن است بعد از اتمام عمل آندوسکوپی سینوس در تهران ، با علائم زیر مواجه شوید :

  • خونریزی : در سه تا پنج روز اول طبیعی است که کمی ترشحات خونی از بینی خارج شوند ؛ مخصوصا بعد از اینکه سینوس ها را شستشو می دهید. در صورتی که خونریزی پی در پی رخ داد ، در حالی که سر مقداری بالا تر از تنه قرار گرفته استراحت کنید و کمپرس یخ روی صورت بگذارید. می توانید به وسیله دستمال کاغذی و با ضربه های آرام ، خون بیرون آمده را تمیز کنید ؛ اما به هیچ عنوان فین نکنید. اگر این اقدام خونریزی را قطع نکرد ، می توانید از اسپری بینی اکسی متازولین کمک بگیرید. البته اسپری های زیادی هستند که می توانند خونریزی را قطع کنند ، اما اگر هیچکدام از آن ها کار ساز نبودند با جراح خود تماس بگیرید.
  • درد : بعد از جراحی اندوسکوپی سینوس در تهران ، باید انتظار کمی درد و فشار را در روزهای اول داشته باشید. ممکن است حس آن شبیه به عفونت سینوس باشد. قرص های استامینوفن قوی می توانند کمی از این احساس ناراحتی را کاهش دهند. البته توجه داشته باشید داروهایی مثل آسپرین و ضد التهاب های غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن نباید مصرف شوند.
  • بی حالی : احساس خستگی و بی حالی در چند هفته اول بعد از جراحی نرمال است و بیشتر بیماران حداقل یک هفته از کار خود مرخصی می گیرند. البته بیماران با هم تفاوت دارند و ممکن است افرادی دیرتر یا زودتر به کار خود بازگردند.
  • گرفتگی بینی و خروج ترشحات : در هفته های اولیه بعد از عمل اندوسکوپی سینوس ، با گرفتگی بینی مواجه خواهید شد و ترشحاتی نیز از آن خارج می شوند. دو تا سه هفته بعد از پروسه راه های هوایی و تنفس باید به شکل اول خود باز گردند.

توجه داشته باشید که بعد از جراحی آندوسکوپیک سینوس نیاز است تا چند بار به مطب مراجعه کنید تا دوره نقاهت راحت تر طی شود. در طول این ویزیت ها پزشک یا دستیاران او بینی و سینوس ها را از هر گونه مایع و خون تخلیه می کنند. ممکن است کمی این روند دردناک باشد ، بنابراین بهتر است 45 دقیقه قبل از مراجعه داروی ضد درد مصرف کنید.

برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید

دکتر متین قاضی زاده

دکتر متین قاضی‌ زاده ، متخصص گوش ، حلق و بینی ، دارای فلوشیپ فوق‌ تخصصی جراحی پلاستیک بینی و آندوسکوپی سینوس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی ، از پزشکان برجسته در حوزه‌ی گوش و حلق و بینی به شمار می‌ رود. دکتر قاضی‌ زاده در انجام جراحی‌ های زیبایی بینی ، اصلاح مشکلات تنفسی و همچنین جراحی آندوسکوپی سینوس تخصص دارند. ایشان با بهره‌ گیری از دانش روز پزشکی و تکنیک‌ های پیشرفته ، تلاش می‌ کنند بهترین نتایج ممکن را برای بیماران خود به ارمغان آورند.

نظرات و دیدگاه‌ها
1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

چاپ صفحه
پرینت